رویداد معرفی دستاوردهای شبکه بانکی در تأمین مالی شرکتهای دانشبنیان شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۲ با حضور احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی، روحالله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، محمدصادق خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و جمعی از مدیران عامل بانکها در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد.
مدیرعامل بانک پارسیان، در این رویداد با ارائه گزارشی از میزان همکاری بانک پارسیان با شرکتهای دانشبنیان، گفت: بانکها نخستین مؤسسات مالی کشور هستند که صندوقهای خطرپذیر را در بازار سرمایه شکل دادهاند. بانک پارسیان نیز در همکاری با موسسه رویان این صندوق را تشکیل داد که امیدواریم سال آینده اولین محصولات مشترک برای بهرهمندی جامعه از نتایج آن عرضه شود.
کورش پرویزیان تأکید کرد: این بانک در حوزه دانشبنیان همکاریهای متعددی برای تأمین مالی شرکتها داشته است. پس از آغاز به کار صندوق نوآوری و شکوفایی بحث مشارکت بانک با صندوق آغاز شد که تشکیل چند شرکت بهصورت مشترک دنبال میشود.
همچنین شرکت توسعه زیرساخت نوآوری شادمهر پارسیان نیز که بهصورت مشترک با صندوق فعالیت خواهد کرد، مجوز بانک مرکزی برای فعالیتهای مشترک خود را دریافت نموده است.
مدیرعامل بانک پارسیان با تأکید بر تداوم نظاممند حمایت بانکها از صندوقهای دارای فعالیتهای خطرپذیر کشور، اظهار داشت: تفاهمنامههایی با ۱۶ صندوق پژوهش و فناوری در استانهای مختلف و مربوط به محصولات خاص همچون صندوق پژوهش و فناوری شریف، فناوریهای نوظهور دیجیتال، دانشگاه تهران، نوین، ستارگان،گیلان و ... به امضا رسیده است که از این طریق هم ضمانتنامه و اعتبار اسنادی و هم تسهیلات توسعه پیدا میکنند. این صندوقها میتوانند ضمانتنامههای قابل قبولی به شبکه بانکی ارائه دهند که از این طریق تأمین مالی آنها تسهیل گردد.
پرویزیان افزود: بانک پارسیان در سال گذشته حدود 20 درصد از کل ضمانتنامههای خود را به شرکتهای دانشبنیان اختصاص داده است. همچنین ۴.۵ درصد از کل تسهیلات بانک پارسیان در حوزه دانشبنیانها تخصیص دادهشده است.
مدیرعامل بانک پارسیان در ادامه به حمایت بانک پارسیان از شرکتهای دانشبنیان، بهعنوان یک بانک پیشرو با همکاری نهادهای حامی همچون صندوق نوآوری و شکوفایی، صندوق توسعه ملی و اشاره کرد و افزود: این تخصیص در راستای حمایت از شرکتهای دانشبنیان در زمینه رشد تولید ایجاد گردیده بهطوریکه یکی از اهداف آن تولید محصولات باارزش افزوده بالا میباشد. این مهم نهتنها منجر به کاهش خروج منابع ارزی، بلکه در آینده نزدیک، رشد فزاینده صادرات را نیز در پی خواهند داشت.
پرویزیان جذب حدود 25 درصد از کل شرکتهای دانشبنیان، راهاندازی سامانه اکوسیستم دانشبنیان، راهاندازی دفتر تخصصی دانشبنیان در صندوق نوآوری و شکوفایی؛ ایجاد اکوسیستم دانشبنیان در مرکز نوآوری با حضور تمامی بازیگران؛ ایجاد لاین جدید در بانک تحت عنوان بانکداری دانشبنیان بهعنوان اولین بانک در سیستم بانکی کشور؛ مشارکت در تأسیس صندوق دانشبنیان پژوهش و فناوری ستارگان؛ انعقاد قرارداد با صندوق نوآوری و شکوفایی- صندوق توسعه ملی- صندوقهای پژوهش و فناوری؛ ایجاد لاین ویژه برای شرکتهای فناور؛ ایجاد بسته ویژه برای صندوقهای پژوهش و فناوری را ازجمله اقدامات این بانک در راستای توسعه زیستبوم نوآوری و دانشبنیان عنوان کرد.
همچنین پرویزیان اضافه نمود با توجه به نامگذاری سال مهار تورم و رشد تولید، این بانک با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی، خط ویژه اعتباری تحت عنوان بسته رشد تولید به مبلغ 10.000 میلیارد ریال را برای شرکتهای دانشبنیان ایجاد نموده است.
رئیس شورای عالی بانکها و مؤسسات خصوصی درباره فعالیت حرفهای صندوق شکوفایی و نوآوری با بانکها، تصریح کرد: این همکاری باعث تأمین تسهیلات و تعهدات با توجه به اهداف تعیینشده و با رعایت بهداشت اعتباری میباشد.
وی در پایان از شرکتهای دانشبنیان، بانکها و صندوق نوآوری و شکوفایی تشکر و قدردانی نمود.
پارسیان، بانک پیشرو در تأمین مالی نوآوری و توسعه زیستبوم دانشبنیان
گفتنی است در حاشیه این رویداد و با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، از مسئولان (مدیران عامل و روسای هیات مدیره) قدردانی، تندیس و لوح سپاس این همایش با امضای سید احسان خاندوزی و محمدصادق خیاطیان به کورش پرویزیان مدیرعامل بانک پارسیان به دلیل همراهی و همکاری مجدانه این بانک در توسعه نظام تأمین مالی نوآوری و حمایت اثربخش از زیستبوم نوآوری و دانشبنیان اهدا شد.
توافقنامه صندوق نوآوری با شرکت فناورمحور شادمهر پارسیان
همچنین در این مراسم، توافقنامه فعالیت شرکت توسعه زیرساخت نوآوری شادمهر پارسیان، بهعنوان شرکت تأسیسشده مشترک بانک پارسیان و صندوق نوآوری و شکوفایی، در راستای تحقق اهداف شعار سال( مهار تورم و رشد تولید) و تحقق اقتصاد دانشبنیان و بهمنظور ایجاد همکاری مشترک جهت گسترش فرهنگ سرمایهگذاری و تأمین مالی نوآوری و فناوری برای توسعه سرمایههای انسانی، ترویج کارآفرینی و بهبود ظهور و بروز کسبوکارهای موفق، به امضای کورش پرویزیان و محمدصادق خیاطیان رسید.
با انعقاد این توافقنامه، شرکت مذکور فعالیت خود را با سرمایهگذاری در حوزههای دانشبنیان با تمرکز بر فناوری اطلاعات و ارتباطات (فین تک و پولی و مالی، هوش مصنوعی و علوم داده)، حوزههای نوآورانه و فناورانه مرتبط با نفت و گاز و انرژی، حوزههای نوآورانه و فناورانه مرتبط با اکتشاف و استخراج و احیاء معدن و حوزههای نوآورانه و فناورانه مرتبط با دارو و درمان آغاز میکند.
بازدید از نمایشگاه جانبی
همچنین در حاشیه این مراسم، وزیر اقتصاد، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با همراهی مدیرعامل بانک پارسیان از نمایشگاه جانبی دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان که با حمایت و تسهیلات بانکها و بانک پارسیان برپاشده بود، بازدید کردند و طی گپ و گفت با مدیران شرکتهای دانشبنیان حاضر در این نمایشگاه در جریان فعالیتهای آنان قرار گرفتند.
گفتنی است؛ در جریان برگزاری این همایش و نمایشگاه، محمدرضا فقیری معاون اعتبارات و بانکداری شرکتی ،مهدی فراهانی مدیر آیندهپژوهی، محمدرضا پارسا فرد مدیر بازاریابی و توسعه کسبوکار و مسعود بیرمی مدیر امور شرکتها، مجامع و سرمایهگذاری بانک پارسیان کورش پرویزیان مدیرعامل بانک را همراهی میکردند.